iam-mee Admin
عدد المساهمات : 135 تاريخ التسجيل : 20/05/2012 العمر : 35
| موضوع: الرز بالجمبرى الأربعاء مايو 23, 2012 5:54 pm | |
| اول حاجه هنعمل الرز
الزيت فى الحله وعليه بصلايه صغيره انا عامله حوالى مج رز
قبل ما البصله تصفر ننزل بالجمبرى انا الجمبرى اللى عندى كان كبير قطعته
نشوح الجمبرى مع البصله نسيبه حوالى 10 دقايق مع البصله
بعد كده ننزل بالرز والملح والفلفل ونزود المايه واول ما يغلى وتبدء المايه تنشف نهدى النار
هنا هنعمل الجمبرى نقطع طماطم و بصل وفلفل اخضر ولمون نقطعهم طرنشات
ومعاهم الجمبرى ونزود حوالى نص كوب ماء ونحط الملح والفلفل والكمون ونولع عليهم البوتجاز ونسيبهم يغلو مع بعض بس اول ما يغلو نهدى النار
انا قشرت الجمبرى وغسلته طبعا ومن غير ما اتبل ولا حاجه ضيفت الجمبرى على البقسماط المطحون وسيبته شويه يمسك فى البقسماط ونزلت بيه فى الزيت
وعملت كمان كفته جمبرى قطعت الجمبرى حتت لانه كان كبير وضفت بصلايه صغننه وفص توم وملح وفلفل وعود خضرا واحد وضربت فى الكبه
وشكلت الكفته بقطاعات البسكويت
وتبلتهم بالبقسماط المطحون
وحمرتهم فى الزيت
كنت بعمل الكفته والجمبرى المقشر وعاوزه بقسماط ومش عندى اتصرفت عملت ايه كان عندى بقسماط من ده فرمته فى الكبه وضيفت عليه البهارات
| |
|